62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Paradiso z pomarańczą sycylijską i kremem pistacjowym 750g + 150g, Galup

Panettone "Paradiso" z kremem pistacjowym - babka z pomarańczami w cieście z dodatkiem kremu pistacjowego do nadziewania.

Masa netto: 750g

  • 126,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (2 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Paradiso ze skórkami pomarańczy sycylijskiej, z cukrem pudrem do posypania i kremem pistacjowym do nadziewania.

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny karton z uroczym misiem z bożonarodzeniowej kolekcji Galup Natale 2024.

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Składniki babki: Mąka z pszenicy typu „0”, świeże jaja kategorii A, masło (mleko), cukier, pasta z pomarańczy 5% (syrop glukozowy/fruktozowy, skórki pomarańczowe, sacharoza, aromaty naturalne, skoncentrowany sok cytrynowy), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, naturalny zakwas (mąka z pszenicy typu „0”, woda), mleko pełne, masło kakaowe, sól, aromaty naturalne, naturalny aromat z wanilii.

Składniki kremupistacja 30%, cukier, oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, kokosowy, masło kakaowe), mleko zagęszczone w proszku, serwatka mleka w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne, ekstrakt ze spiruliny.

Składniki posypki: cukier, skrobia pszenna, aromaty.

Masa netto babki: 750g

Masa netto kremu pistacjowego: 150g

Producent : Galup, Piemont, Włochy

  • Inaudi
  • API Food
  • Galfre'
  • Natural Boom
  • Apulia Food
  • Acetaia Mussini
  • La Bottera
  • PastaJesce
  • Fratelli CARLI
  • Frescolat
  • Sa Marigosa
  • Madama Oliva
  • Bortolotti Salumi
  • Fattorie Fiandino
  • NOVELLA
  • San Giuliano
  • Gusto Toscano
  • Eurocaf
  • Marilungo Campofilone
  • Galup
  • IAQUILAT
  • Quore Puro
  • Deseo
  • Filippone
  • Verys
  • iFerrari
  • Argiolas Formaggi
  • BUSTI
  • Amedei
  • Ronco Luigina
  • Tiberino
  • Dolcezze Del Forno
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Frantoio Moscato
  • Simorgh S.N.C.
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Nord Salse
  • Happy Mama
  • Le Veneziane
  • Bonfante
  • Le Asolane
  • Blanco
  • Mozzarisella
  • Pasta Bertoli