Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone "Paradiso" z czerwonymi pomarańczami z Sycylii z apelacją IGP
Masa netto: 750g
Panettone Paradiso - Tradycyjna babka drożdżowa z pomarańczami z Sycylii IGP.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka Paradiso pysznie lekka z dodatkiem wyselekcjonowanych sycylijskich pomarańczy czerwonych z apelacją geograficzną IGP w cieście; do babki dodano opakowanie cukru pudru do posypania na wierzch panettone.
Pakowana ręcznie w ozdobny czerwony karton.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto: 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy