Panettone z czekoladą i kremem pistacjowym, Galup, 900g
Panettone - włoska babka drożdżowa z kroplami gorzkiej czekolady i kremem pistacjowym
Masa netto: 900g
- 135,00 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
Galup-
Dostępność:
Jest
(6 szt.)
- szt.
Panettone gocce di cioccolato fondente e crema al pistacchio - włoska babka drożdżowa z kroplami gorzkiej czekolady i kremem pistacjowym
Składniki: Mąka pszenna typu "0" – Masło (mleko) - Gorzka czekolada w kawałkach 11% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa) - Cukier - Świeże żółtka jaj kategorii A - Naturalne drożdże (mąka pszenna "0", woda) - Emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Mleko pełne - Syrop z cukru inwertowanego - Sól - Miód - Syrop glukozowo-fruktozowy - Ekstrakt słodowy jęczmienny - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. NADZIENIE PISTACJOWE 17%: syrop glukozowy, cukier, woda, pasta pistacjowa 15%, olej słonecznikowy, odtłuszczone mleko w proszku, słodzone żółtka jaj (żółtka jaj, cukier), substancje żelujące: pektyna, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, naturalne aromaty, emulgator: E471, substancje konserwujące: sorbinian potasu, ekstrakt ze spiruliny. Może zawierać inne orzechy i gorczycę. Torebka cukru pudru (50 g): Cukier - Skrobia pszenna - Aromaty
Wartości odżywcze w 100g.: energia 1752kj/419/kcal, tłuszcz 21g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 12g, węglowodany 48g w tym cukry 23g , białko 7,2g, sól 0,51g .
Babka z nadzieniem z kremu pistacjowego i z kroplami gorzkiej czekolady, bez glazury. Dołączono saszetkę cukru pudru do posypania babki.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny papier z uroczym misiem z bożonarodzeniowej kolekcji Toys Edition 2025.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 900g
Producent : Galup, Piemont, Włochy


