Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone z jabłkami i cynamonem - drożdżowa babka panettone
Masa netto: 750g
Panettone z jabłkami i cynamonem - włoska babka drożdżowa
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane.
Babka zawiera kandyzowane jabłka i cynamon w cieście, jest pokryta chrupką glazurą z orzechami laskowymi "Tonda Gentile Trilobata" z apelacją IGP z Piemontu, całymi prażonymi migdałami i granulkami cukru.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 750g
Producent : Galup
Wyprodukowano w Piemoncie, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.05.2023