62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Sapor di tartufo - Krem z czarnych trufli i borowików 80g

Sapor di Tartufo – krem z czarnych trufli i borowików. Pyszny dodatek do makaronów, mięs, risotta, grzanek.
Słoik 80g

  • 32,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Inaudi
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Inaudi Sapor di Tartufo to krem ​​na bazie borowików i czarnych trufli letnich.

Ceniony i znany na całym świecie, od lat jest wizytówką firmy Inaudi. Tworzą go składniki najwyższej jakości, selekcjonowane ręcznie - zgodnie z tradycją, aby w procesie produkcji nie umknęła ani odrobina smaku i aromatu.

Ten skoncentrowany krem o aksamitnej strukturze ​​jest doskonałym dodatkiem do wszelkich pierwszych dań (ryż, tagliatelle, gnocchi itp.), do filetów mięsnych, pieczeni, do fondue oraz do wszelkich dań, które podsunie wyobraźnia.

Sos ten stosuje się na koniec gotowania, rozcieńczając jedną łyżeczkę Sapor di Tartufo Inaudi na osobę z odrobiną oliwy z oliwek, śmietanką lub wodą z gotowania makaronu i przyprawami.

Masa netto 80g

Producent: Inaudi, Włochy

Składniki: borowiki 84%, oliwa extra vergine z oliwek, trufle czarne letnie (Tuber Aestivum Vitt.) 3%, marchew, cebula, sól, zioła, przyprawy, korektor kwasowości kwas mlekowy.

Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 590kJ/142kcal; tłuszcze 11 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,7 g, węglowodany 6,7 g, w tym cukry 1,5 g, białko 2,8 g, sól 1,6 g.

Produkt bezglutenowy.

 

 

Przepis na makaron Pappardelle z sosem truflowym Sapor di Tartufo

Składniki dla 4 osób: 400 g makaronu Pappardelle 4 łyżeczki sosu truflowego Sapor di Tartufo Inaudi, 200ml śmietany, 50g masła, starty parmezan do posypania, sól i pieprz

Przygotowanie: ugotować makaron w osolonej, wrzącej wodzie al dente (czas gotowania podany na opakowaniu); na patelni rozpuścić masło, dodać sos truflowy i śmietanę, dobrze wymieszać i podgrzewać na małym ogniu. Dodać na patelnię ugotowany makaron i wymieszać, posypać startym parmezanem. Smacznego!

  • Bonfante
  • Galup
  • Apulia Food
  • BUSTI
  • Mozzarisella
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Bortolotti Salumi
  • Blanco
  • Nord Salse
  • Le Asolane
  • Happy Mama
  • iFerrari
  • Quore Puro
  • Simorgh S.N.C.
  • Dolcezze Del Forno
  • API Food
  • Tiberino
  • Inaudi
  • Madama Oliva
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Fratelli CARLI
  • Acetaia Mussini
  • Eurocaf
  • IAQUILAT
  • La Bottera
  • Ronco Luigina
  • San Giuliano
  • PastaJesce
  • Amedei
  • Fattorie Fiandino
  • Pasta Bertoli
  • Filippone
  • Frantoio Moscato
  • Gusto Toscano
  • Le Veneziane
  • Frescolat
  • NOVELLA
  • Verys
  • Sa Marigosa
  • Galfre'
  • Natural Boom
  • Deseo
  • Argiolas Formaggi
  • Marilungo Campofilone