62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Blu di Morozzo - ser pleśniowy pokryty popiołem węglowym, 250g

Ser pleśniowy z 3 mlek pokryty popiołem węglowym

Masa netto: 250g

  • 25,30 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Blu di Morozzo - ser pleśniowy z 3 mlek pokryty popiołem węglowym

Składniki: mleko krowie, mleko kozie, mleko owcze, podpuszczka, sól, kultury bakterii mlekowych, skórka: węgiel drzewny

Ser pleśniowy ze skórką pokrytą popiołem węglowym, który przyspiesza formowanie pleśni, środek sera z niebiekimi porostami pleśni (Penicillium Roqueforti). Ser miękki, kremowy o słodkawym smaku.

Wytwarzany w piemonckiej rodzinnej serowarni La Bottera, położonej w malowniczym regionie Langhe wpisanym na listę światowego dziedzictwa Unesco. Cały proces wytwarzania odbywa się wg tradycyjnych metod, zgodnie z duchem slow life. Serowarnia posiada także swoje gospodarstwo agroturystyczne oraz restaurację.

Ser będzie świetnie smakował po prostu z dodatkiem pieczywa, urozmaici Waszą deskę serów.

Producent: La Bottera, Piemont, Włochy

Masa netto: 250g

Należy spożyć do: 28.01.2024

  • Tiberino
  • San Giuliano
  • Pasta Bertoli
  • Amedei
  • Inaudi
  • Mozzarisella
  • Verys
  • Dolcezze Del Forno
  • BUSTI
  • Frantoio Moscato
  • iFerrari
  • Madama Oliva
  • Nord Salse
  • Sa Marigosa
  • Fattorie Fiandino
  • IAQUILAT
  • Eurocaf
  • Apulia Food
  • Filippone
  • Le Asolane
  • ManaPulia
  • Deseo
  • Happy Mama
  • La Bottera
  • Galup
  • Le Veneziane
  • Bonfante
  • API Food
  • PastaJesce
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Simorgh S.N.C.
  • Blanco
  • Gusto Toscano
  • Galfre'
  • Marilungo Campofilone
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Fratelli CARLI
  • Quore Puro
  • Argiolas Formaggi
  • Frescolat
  • NOVELLA