Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ser pleśniowy z 3 mlek pokryty popiołem węglowym
Masa netto: 250g
Blu di Morozzo - ser pleśniowy z 3 mlek pokryty popiołem węglowym
Składniki: mleko krowie, mleko kozie, mleko owcze, podpuszczka, sól, kultury bakterii mlekowych, skórka: węgiel drzewny
Ser pleśniowy ze skórką pokrytą popiołem węglowym, który przyspiesza formowanie pleśni, środek sera z niebiekimi porostami pleśni (Penicillium Roqueforti). Ser miękki, kremowy o słodkawym smaku.
Wytwarzany w piemonckiej rodzinnej serowarni La Bottera, położonej w malowniczym regionie Langhe wpisanym na listę światowego dziedzictwa Unesco. Cały proces wytwarzania odbywa się wg tradycyjnych metod, zgodnie z duchem slow life. Serowarnia posiada także swoje gospodarstwo agroturystyczne oraz restaurację.
Ser będzie świetnie smakował po prostu z dodatkiem pieczywa, urozmaici Waszą deskę serów.
Producent: La Bottera, Piemont, Włochy
Masa netto: 250g
Należy spożyć do: 28.01.2024