Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pagliettin al timo - serek podpuszczkowy z tymiankiem
Masa netto: 280g
Pagliettin al timo - ser podpuszczkowy z mleka krowiego, owczego i koziego z dodatkiem tymianku
Składniki: mleko krowie , mleko kozie , mleko owcze, podpuszczka , sól, tymianek
Ser podpuszczkowy półtwardy wytwarzany w trzech rodzajów mleka: krowiego, owczego i koziego, delikatny smak wzbogacony o typowo śródziemnomorski tymianek. Wytwarzany w piemonckiej rodzinnej serowarni La Bottera, położonej w malowniczym regionie Langhe wpisanym na listę światowego dziedzictwa Unesco. Cały proces wytwarzania odbywa się wg tradycyjnych metod, zgodnie z duchem slow life. Serowarnia posiada także swoje gospodarstwo agroturystyczne oraz restaurację.
Ser tymiankowy będzie świetnie smakował po prostu z dodatkiem pieczywa, urozmaici Waszą deskę serów.
Producent: La Bottera, Piemont, Włochy
Masa netto: 280g
Należy spożyć do: 09.06.2024