Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Kasza jęczmienna z borowikami - gotowe danie w 18 minut; porcja dla 3-4 osób
Masa netto 300g
Risotto z curry 3-4 porcje. Przygotowanie 18 min.
Składniki: ryż Carnaroli 95,6%, curry (kurkuma, peperoncino, kolendra, kozieradka, czosnek, gorczyca, pieprz czarny, imbir, goździki, cynamon, sól) 2%, por, cebula, pietruszka. Może zawierać orzechy, gluten, seler i dwutlenek siarki.
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 346 kcal/1470kJ, białka 7,3g, węglowodany 75,3g, w tym cukry 6,7g, tłuszcze 1,6g, w tym kwasy tłuszczowe 0,5g, sól 0,008g. Masa netto 300g.
Przygotowanie: rozgrzać 5 łyżek oliwy, wrzucić risotto i mieszać przez 2 min. Dodawać ciepłą wodę lub bulion (1 lit.) stopniowo przez 16 min. Dodać sól do smaku. Można dodać na koniec starty parmezan.
Masa netto: 300g
Bez sztucznych dodatków.
Producent: PAN Funghi, Piemont, Włochy