Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Polenta z truflą czarną
Masa netto: 300g
Polenta kukurydziana z czarną truflą PAN
Składniki: mąka kukurydziana, czarna trufla (Tuber Aestivum).
Może zawierać dwutlenek siarki, orzechy, gluten, seler naciowy, soję.
Przygotowanie: Sposób przygotowania: na 3 osoby: 750 ml wody, pół opakowania kaszki - posolić wodę i zagotować. Zdjąć z ognia i wsypywać powoli kaszkę cały czas mieszając, aby uniknąć powstawania grudek. Wstawić ponownie na ogień na 1 minutę, stale mieszając. Można podawać na ciepło, np. z roztopionym serem, sosem pomidorowym, mięsnym, można też zamiast wody zastosować np. mleko roślinne. Polenta smakuje wyśmienicie także na zimno, pokrojona w kostkę. Dla podkreślenia smaku polentę truflową warto posypać świeżo startym parmezanem.
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 1511 kJ/ 356 kcal, tłuszcz 0,82 g, w tym tłuszcze nasycone 0,10 g, węglowodany 79,55 g, w tym cukry 0,34 g, białko 7,17 g, sól 0,01 g.
Bez sztucznych dodatków.
Producent: PAN Funghi, Piemont, Włochy
Masa netto 300g