Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Risotto z kurkami - danie gotowe w 18 minut, porcja dla 3-4 osób
Masa netto: 300g
Risotto z kurkami - gotowe danie w 18 minut; porcja dla 3-4 osób
Składniki: ryż Carnaroli 952,2%, suszone grzyby kurki 3% (Chantarellus Cibarius), cebula, por, pietruszka
Może zawierać dwutlenek siarki, orzechy, gluten, seler naciowy, soję.
Przygotowanie: rozgrzać 5 łyżeczek oliwy, wrzucić risotto i mieszać przez 2 min. Dodawać ciepłą wodę lub bulion (1 lit.) stopniowo przez 16 min. Dodać sól do smaku. Można dodać na koniec odrobinę masła i starty parmezan.
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 1464kJ/345kcal, tłuszcz 1,7g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5g, węglowodany 73,8g, w tym cukry 1,4g, białko 8,3g, sól 0,008g.
Sposób przygotowania: podsmażać na oliwie przez 2 minuty, następnie dolewać stopniowo gorącą wodę lub bulion (przygotować około 1 litr) przez 16 minut, mieszając. Posolić do smaku. Można posypać startym parmezanem.
Bez sztucznych dodatków.
Producent: PAN Funghi, Piemont, Włochy
Masa netto 300g