Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Krem migdałowy - bezglutenowy, bez cukru, wegański
Masa netto 125g
Krem migdałowy marki Quore Puro
Bezglutenowy, bez dodatku cukru rzemieślniczy krem, z 36% czystą pastą migdałową, słodki o delikatnym i otulającym smaku, tylko najlepsze sycylijskie migdały, które nadają kremowi niepowtarzalny smak. Bogate w cenne kwasy Omega 3 migdały przyczyniają się do prawidłowej produkcji wapnia w kościach.
Quore Puro - jedyne kremy do smarowania o niepowtarzalnym smaku, bez cukru, bez glutenu, bez mleka, na codzienną zachciankę, bez wyrzutów sumienia!
Składniki: krem z migdałów 36%, olej kokosowy, olej słonecznikowy BIO, maltitol, białko ryżowe, lecytyna słonecznikowa i wanilina
Wartości odżywcze na 100g produktu: Energia: 395kcal, tłuszcz: 20g,w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 9,9g, węglowodany: 28g, białko: 17g, cukry: 2,8g, sól: 2,3g.
Migdały to pestki drzewa migdałowiec pospolity, które rośnie m.in na Dalekim Wschodzie, czy w krajach basenu Morza Śródziemnego. We Włoszech uprawia się je głownie w Apulii i Sycylii.
Migdały zalicza się do superfoods, czyli produktów o wyjątkowych walorach odżywczych. Zawierają dużo białka (świetne dla osób na diecie wegetariańskiej i wegańskiej), nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminę E, B. Wpływają korzystnie na pracę mózgu, pomagają w kontroli poziomu cukru we krwi, dzięki witaminie E chronią komórki przed stresem oksydacyjnym.
Nasze kremy świetnie sprawdzą się do kanapek, deserów, naleśników, ciast, jogurtu, można je zajadać łyżeczką ciesząc się aksamitną strukturą i pysznym, migdałowym smakiem.
W ofercie włoskiej marki Quore Puro z Piemontu znajdują się jeszcze: krem z orzechów laskowych Gianduja, krem pistacjowy, z orzechów arachidowych, czy z ciemnego kakao.
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
Masa netto: 125g . Wyprodukowano we Włoszech.