Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Mąka z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP", Ronco Luigina
Masa netto: 250g
Odkryj mąkę z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte" IGP: aromatyczną i nieodpartą.
Bezkompromisowa autentyczność
Mąka z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP" z plantacji Ronco Luigina powstaje z wyselekcjonowanych orzechów, które są prażone i mielone, jako pojedynczy składnik, bez innych dodatków, dla wydobycia ich wyjątkowy leszczynowego charakteru. Każdy orzech laskowy jest łuskany i prażony z najwyższą starannością, aby zachować najwyższą jakość i wyjątkowy smak. Ten rzemieślniczy proces gwarantuje, że możesz cieszyć się naturalnym i autentycznym produktem, bogatym w smak i wartości odżywcze.
Idealna dla miłośników deserów i kreatywnych przepisów
Jeśli kochasz orzech laskowy w najczystszej postaci, jest to idealny wybór dla Ciebie. Możesz cieszyć się nim takim, jaki jest i dać się uwieść jego naturalnej dobroci. Nasze prażone orzechy laskowe są idealne dla osób poszukujących zdrowej i pysznej przekąski, bogatej w witaminy, minerały i przeciwutleniacze.
Wszechstronność w kuchni
Mąka z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte" IGP to idealny składnik deserów i kreatywnych przepisów. Mąka z orzechów laskowych to składnik nieodzowny do przygotowywania wielu tradycyjnych piemonckich deserów, takich jak ciasta i tarty, ciasteczka baci di dama, chrupiące biscotti maślane. Ale zmielony orzech laskowy ma też wytrawne oblicze: dzięki swojej wszechstronności można z niego stworzyć zaskakujące dania i przystawki. Tylko wyobraź sobie chrupiącą panierkę paluszków rybnych lub mięsnych pulpecików lub orzechową nutę w pikantnym dressingu. Możesz eksperymentować i zadziwiać swoich gości wyrafinowanymi daniami z udziałem tego piemonckiego skarbu!
Czym jest orzech laskowy "Nocciola Piemonte" IGP?
Nazwa ta odnosi się do każdej postaci orzechów laskowych otrzymywanych z odmiany Tonda Gentile Trilobata, występującej w Piemoncie i głównie na obszarze wzgórz Langhe, Roero i Monferrato. To odmiana szczególnie ceniona w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w cukiernictwie, ze względu na swoje wyjątkowe parametry, takie jak: łatwość łuskania, doskonały aromat i smak po uprażeniu, wyższa trwałość podczas przechowywania, wynikająca z niższej, niż u innych odmian, zawartości tłuszczu.
Więcej o orzechach laskowych "Nocciola Piemonte" IGP przeczytacie tutaj.
Składniki: zmielone prażone orzechy laskowe „Nocciola Piemonte IGP”.
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.
Wartości odżywcze w 100 g produktu: energia 2740kJ/655kcal, tłuszcz 64,1g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,16g, węglowodany 6,1g, w tym cukry 4,1g, białko 13,8g, sól 0,011.
Minimalna data przydatności: 08.2025
Masa netto: 250g.