62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Mąka z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP" 250g, Ronco Luigina

Mąka z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP", Ronco Luigina

Masa netto: 250g

  • 56,50 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Ronco Luigina
  • Dostępność:

    Jest Jest  (4 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Mąka z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP" 250g, Ronco Luigina

Odkryj mąkę z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte" IGP: aromatyczną i nieodpartą.

Bezkompromisowa autentyczność
Mąka z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP" z plantacji Ronco Luigina powstaje z wyselekcjonowanych orzechów, które są prażone i mielone, jako pojedynczy składnik, bez innych dodatków, dla wydobycia ich wyjątkowy leszczynowego charakteru. Każdy orzech laskowy jest łuskany i prażony z najwyższą starannością, aby zachować najwyższą jakość i wyjątkowy smak. Ten rzemieślniczy proces gwarantuje, że możesz cieszyć się naturalnym i autentycznym produktem, bogatym w smak i wartości odżywcze.

Idealna dla miłośników deserów i kreatywnych przepisów
Jeśli kochasz orzech laskowy w najczystszej postaci, jest to idealny wybór dla Ciebie. Możesz cieszyć się nim takim, jaki jest i dać się uwieść jego naturalnej dobroci. Nasze prażone orzechy laskowe są idealne dla osób poszukujących zdrowej i pysznej przekąski, bogatej w witaminy, minerały i przeciwutleniacze.

 

Wszechstronność w kuchni

Mąka z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte" IGP to idealny składnik  deserów i kreatywnych przepisów. Mąka z orzechów laskowych to składnik nieodzowny do przygotowywania wielu tradycyjnych piemonckich deserów, takich jak ciasta i tarty, ciasteczka baci di dama, chrupiące biscotti maślane. Ale zmielony orzech laskowy ma też wytrawne oblicze: dzięki swojej wszechstronności można z niego stworzyć zaskakujące dania i przystawki. Tylko wyobraź sobie chrupiącą panierkę paluszków rybnych lub mięsnych pulpecików lub orzechową nutę w pikantnym dressingu. Możesz eksperymentować i zadziwiać swoich gości wyrafinowanymi daniami z udziałem tego piemonckiego skarbu!

 

Czym jest orzech laskowy "Nocciola Piemonte" IGP?

Nazwa ta odnosi się do każdej postaci orzechów laskowych otrzymywanych z odmiany Tonda Gentile Trilobata, występującej w Piemoncie i głównie na obszarze wzgórz Langhe, Roero i Monferrato. To odmiana szczególnie ceniona w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w cukiernictwie, ze względu na swoje wyjątkowe parametry, takie jak: łatwość łuskania, doskonały aromat i smak po uprażeniu, wyższa trwałość podczas przechowywania, wynikająca z niższej, niż u innych odmian, zawartości tłuszczu.

Więcej o orzechach laskowych "Nocciola Piemonte" IGP przeczytacie tutaj.

 

Składniki: zmielone prażone orzechy laskowe „Nocciola Piemonte IGP”.

Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.

Wartości odżywcze w 100 g produktu: energia 2740kJ/655kcal, tłuszcz 64,1g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,16g, węglowodany 6,1g, w tym cukry 4,1g, białko 13,8g, sól 0,011.

Minimalna data przydatności: 08.2025

Masa netto: 250g.

  • Le Asolane
  • Dolcezze Del Forno
  • Filippone
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • NOVELLA
  • Fratelli CARLI
  • Tiberino
  • Argiolas Formaggi
  • IAQUILAT
  • Sa Marigosa
  • Eurocaf
  • Quore Puro
  • San Giuliano
  • Blanco
  • Deseo
  • Bortolotti Salumi
  • Le Veneziane
  • Gusto Toscano
  • Amedei
  • Frescolat
  • iFerrari
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Simorgh S.N.C.
  • Apulia Food
  • Happy Mama
  • Pasta Bertoli
  • Ronco Luigina
  • Fattorie Fiandino
  • Natural Boom
  • Verys
  • BUSTI
  • Galup
  • Frantoio Moscato
  • Mozzarisella
  • PastaJesce
  • Galfre'
  • La Bottera
  • Inaudi
  • API Food
  • Marilungo Campofilone
  • Bonfante
  • Madama Oliva
  • Acetaia Mussini
  • Nord Salse