Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Gotowa mieszanka na bazie mąki z orzechów laskowych do przygotowania ciasta orzechowego, bez mleka i bez glutenu
Masa netto: 370g
Gotowa mieszanka na bazie mąki z orzechów laskowych do przygotowania ciasta orzechowego, bez mleka i bez glutenu
Ciasto orzechowe, czyli typowa dla Piemontu "Torta di Nocciola" bez masła i bez mąki: dzięki tej mieszance przygotowanie będzię proste! Wystarczy skorzystać z przepisu dołączonego do opakowania i poświęcić zaledwie 10 minut swojego czasu, aby otrzymać to pyszne ciasto, idealne na każdą okazję.
Czym jest orzech laskowy "Nocciola Piemonte" IGP?
Nazwa ta odnosi się do każdej postaci orzechów laskowych otrzymywanych z odmiany Tonda Gentile Trilobata, występującej w Piemoncie i głównie na obszarze wzgórz Langhe, Roero i Monferrato. To odmiana szczególnie ceniona w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w cukiernictwie, ze względu na swoje wyjątkowe parametry, takie jak: łatwość łuskania, doskonały aromat i smak po uprażeniu, wyższa trwałość podczas przechowywania, wynikająca z niższej, niż u innych odmian, zawartości tłuszczu.
Więcej o orzechach laskowych "Nocciola Piemonte" IGP przeczytacie tutaj.
Przygotowanie ciasta może być świetnym pomysłem na wspólne spędzenie czasu. A jak podawać naszą "torta di nocciole"? Świetnie będzie smakować z gałką lodów waniliowych, bitą śmietaną (można użyć "śmietanki" roślinnej), czy z odrobiną kremu orzechowo-czekoladowego, np. Ronco Krem z orzechów laskowych i kakao.
Składniki: cukier, siekane orzechy laskowe „Nocciola Piemonte IGP”, mąka z orzechów laskowych.
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.
Minimalna data przydatności: 08.2025
Masa netto: 370g.