Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
"Nocciola pralinata" - słodka przekąska z orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP" w karmelu, Ronco Luigina
Masa netto: 100g
Odkryj wyjątkową słodycz: najwyższej jakości słodką przekąskę z orzechów laskowych!
Wyjątkowy smak, wyjątkowa radość
Pralina z orzechów laskowych w karmelu to najwyższej jakości łakocie, z wyjątkowym piemonckim charakterem! Chrupkość prażonych orzechów laskowych doskonale komponuje się ze słodyczą karmelizowanego cukru, zapewniając podniebieniu niezapomnianą ucztę.
Bezkompromisowa autentyczność
Prażone orzechy laskowe "Nocciola Piemonte IGP" z plantacji Ronco Luigina są przetwarzane, jako pojedynczy składnik, bez innych dodatków, aby wydobyć ich wyjątkowy leszczynowy charakter. Każdy orzech laskowy jest łuskany i prażony z najwyższą starannością, aby zachować najwyższą jakość i wyjątkowy smak. Ten rzemieślniczy proces gwarantuje, że możesz cieszyć się naturalnym i autentycznym produktem, bogatym w smak i wartości odżywcze.
Idealny dla miłośników prostoty i słodyczy
Jeśli kochasz orzech laskowy w najczystszej postaci, jest to idealny wybór dla Ciebie. Możesz cieszyć się nim takim, jaki jest i dać się uwieść jego naturalnej dobroci. Nasze prażone orzechy laskowe są w karmelu to wyjątkowa propozycja, idealna dla osób poszukujących zdrowej i pysznej przekąski, bogatej w witaminy, minerały i przeciwutleniacze.
Wszechstronność w kuchni
Jak możesz wykorzystać "Nocciola pralinata"? Skrusz orzechy i dodaj do domowych lodów, zmiksuj z jogurtem, aby cieszyć się pysznym śniadaniem lub wykorzystaj do wzbogacenia deserów, takich jak ciasta i i inne słodkie wypieki. Możesz też dać się ponieść wyobraźni i połączyć słodycz karmelizowanych orzechów z wytrawnymi przepisami, aby dodać daniom oryginalności i smaku.
Czym jest orzech laskowy "Nocciola Piemonte" IGP?
Nazwa ta odnosi się do każdej postaci orzechów laskowych otrzymywanych z odmiany Tonda Gentile Trilobata, występującej w Piemoncie i głównie na obszarze wzgórz Langhe, Roero i Monferrato. To odmiana szczególnie ceniona w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w cukiernictwie, ze względu na swoje wyjątkowe parametry, takie jak: łatwość łuskania, doskonały aromat i smak po uprażeniu, wyższa trwałość podczas przechowywania, wynikająca z niższej, niż u innych odmian, zawartości tłuszczu.
Więcej o orzechach laskowych "Nocciola Piemonte" IGP przeczytacie tutaj.
Składniki: prażone orzechy laskowe „Nocciola Piemonte IGP” (75%), cukier.
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.
Wartości odżywcze w 100 g produktu: energia 2039kJ/491kcal, tłuszcz 39,6g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,6g, węglowodany 25,3g, w tym cukry 24g, białko 8,5g, sól 0g.
Minimalna data przydatności: 07.2025
Masa netto: 100g.