Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pasta z orzechów laskowych 100% "Nocciola Piemonte IGP" 200g, Ronco Luigina
Masa netto: 200g
Odkryj naszą pastę z orzechów laskowych 100%: sekret niezwykłych przepisów i czystej przyjemności.
Bez mleka - idealna dla osób stosujących dietę bezmleczną i uczulonych na laktozę!
Nie zawiera cukru - idealna dla diabetyków i osób na diecie ketogenicznej.
Bezkompromisowa autentyczność
Pasta z prażonych orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP" z plantacji Ronco Luigina powstaje z wyselekcjonowanych orzechów, które są prażone i mielone, jako pojedynczy składnik, bez innych dodatków, dla wydobycia ich wyjątkowy leszczynowego charakteru. Każdy orzech laskowy jest łuskany i prażony z najwyższą starannością, aby zachować najwyższą jakość i wyjątkowy smak. Ten rzemieślniczy proces gwarantuje, że możesz cieszyć się naturalnym i autentycznym produktem, bogatym w smak i wartości odżywcze.
Idealny dla każdego
Niezależnie od tego, czy jesteś miłośnikiem ciast, sportowcem poszukującym naturalnej energii, czy też przestrzegasz zdrowej diety - nasza pasta z orzechów laskowych 100% jest właściwym wyborem dla Ciebie! Bogata w niezbędne składniki odżywcze, pasta zapewnia naturalny zastrzyk energii, idealny dla każdego, kto chce zachować formę, nie rezygnując ze smaku.
Wszechstronność bez ograniczeń
Daj się ponieść wyobraźni i wybierz sam, z czym połączysz orzechową esencję - możesz słodzić pastę cukrem, słodzikami lub odwrotnie, dodać szczyptę soli dla nietuzinkowego połączenia! Pasta "Nocciola Piemonte" IGP stanowi bazę do profesjonalnego przygotowania lodów i deserów, ale równie dobrze smakuje dodana do domowych słodyczy. Idealna do wzbogacania deserów, koktajli, jogurtów, a nawet pikantnych i wytrawnych potraw. Pasta z orzechów laskowych "Nocciola Piemontese" IGP dostosowuje się do wszystkich Twoich potrzeb kulinarnych.
Czym jest orzech laskowy "Nocciola Piemonte" IGP?
Nazwa ta odnosi się do każdej postaci orzechów laskowych otrzymywanych z odmiany Tonda Gentile Trilobata, występującej w Piemoncie i głównie na obszarze wzgórz Langhe, Roero i Monferrato. To odmiana szczególnie ceniona w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w cukiernictwie, ze względu na swoje wyjątkowe parametry, takie jak: łatwość łuskania, doskonały aromat i smak po uprażeniu, wyższa trwałość podczas przechowywania, wynikająca z niższej, niż u innych odmian, zawartości tłuszczu.
Więcej o orzechach laskowych "Nocciola Piemonte" IGP przeczytacie tutaj.
Składniki: orzechy laskowe „Nocciola Piemonte IGP” 100%.
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.
Wartości odżywcze w 100 g produktu: energia 2740kJ/655kcal, tłuszcz 64,1g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,16g, węglowodany 6,1g, w tym cukry 4,1g, białko 13,8g, sól 0,011.
Minimalna data przydatności: 07.2025
Masa netto: 200g.