Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Krem z bakłażanów z Sardynii.
Masa netto: 130g
Krem z bakłażanów z Sardynii. Smakowity krem z sardyńskich bakłażanów, bez sztucznych dodatków czy barwników.
Składniki: bakłażany 70%, olej słonecznikowy, pasta z sardeli (anchois), suszone pomidory, zioła, ocet, sól, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy (witamina C).
Bakłażany pochodzą z plantacji firmy Sa Marigosa położonych na sardyńskim półwyspie Sinis, gdzie panuje szczególny mikroklimat.
Krem o wyrazistym smaku bakłażanów świetnie nadaje się do smarowania kanapek, bruschetty, przekąsek, a także jako dodatek do makaronów, mięs.
Słoik masa netto: 130 g
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Producent: Sa Marigosa, Sardynia, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 11.2024
Smażone frytki z polenty z kremem Sa Marigosa
Składniki:
bulion warzywny
krem Sa Marigosa (z bakłażanów, z karczochów lub papryki)
Olej słonecznikowy
Sposób przygotowania:
Polentę przygotuj zgodnie z przepisem zamiast wody stosując bulion warzywny. Ostudzoną polentę uformuj w płaskie krążki i usmaż do zrumienienia. Podawaj z kremami Sa Marigosa wedle upodobania. Polentowe frytki doskonale smakują także z kremem czosnkowym BioOrganica i kremami oliwkowymi BioOrganica.