Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Krem z karczochów z Sardynii pikantny.
Masa netto: 130g.
Krem z karczochów z Sardynii pikantny. Czysty smak najlepszych sardyńskich karczochów, bez sztucznych dodatków czy barwników.
Składniki: karczochy 64%, olej słonecznikowy, pikantne papryczki, ocet winny, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Masa netto 130g.
Karczochy pochodzą z plantacji firmy Sa Marigosa położonych na sardyńskim półwyspie Sinis, gdzie panuje szczególny mikroklimat.
Krem z karczochów jest lekko pikantny i świetnie nadaje się do smarowania kanapek, bruschetty, przekąsek, sałatek, np. pomidorowych, a także jako dodatek do makaronów, mięs.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt wegański.
Producent: Sa Marigosa, Sardynia, Włochy
Jaja faszerowane kremami Sa Marigosa
Składniki:
3 jajka
Twoje ulubione sosy Sa Marigosa
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Ugotuj jaja na twardo. Obierz dwa jaja i przetnij je na pół, a następnie wyjmij z nich żółtka. Żółtka włóż do naczynia. Trzecie jajko zetrzyj na tarce na drobno i utrzyj z wyjętymi żółtkami, oliwą, solą i pieprzem na gładką masę. Podziel masę w zależności od liczby smaków kremów, jakich chcesz użyć. Dodaj kremy do pasty jajeczno-żółtkowej. Kremy możesz łączyć i eksperymentować ze smakami ;). Gotowymi pastami wypełnij opróżnione białka ugotowanych jaj.