Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Krem z karczochów z Sardynii, z przyprawami.
Masa netto: 130g
Krem z karczochów z Sardynii, z przyprawami. Czysty smak najlepszych sardyńskich karczochów, bez sztucznych dodatków czy barwników.
Składniki: karczochy 64%, olej słonecznikowy, suszone pomidory, zioła, ocet winny, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Masa netto 280g.
Karczochy pochodzą z plantacji firmy Sa Marigosa położonych na sardyńskim półwyspie Sinis, gdzie panuje szczególny mikroklimat.
Krem z karczochów z dodatkiem przypraw i czosnku świetnie nadaje się do smarowania kanapek, bruschetty, przekąsek, sałatek, np. pomidorowych, a także jako dodatek do makaronów, mięs.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt wegański.
Producent: Sa Marigosa, Sardynia, Włochy
Smażony leszcz z krewetkami
Składniki:
800g leszcza
16 krewetek
szklanka mleka
mąka
1,5 łyżki semoliny
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Oczyść i osusz leszcza i krewetki. Włóż rybę i krewetki do głębokiego naczynia i zamocz w mleku. Wymieszaj mąkę i semolinę a następnie przelej do nich mleko i wymieszaj na gładką masę. Do powstałej panierki wrzuć leszcza i krewetki. Rozgrzej mocno patelnię i usmaż na niej ryby. Usmażone danie osusz na ręcznikach jednorazowych z nadmiaru oleju. Serwuj z Twoim ulubionym kremem Sa Marigosa.