62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Oliwa z oliwek extravergine BIO z Sardynii, 500 ml

Oliwa extra virgin "San Giuliano BIO" z z mieszanki włoskich odmian oliwek pochodzących z ekologicznych upraw

Objętość: 500 ml

  • 64,00 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Oliwa extra virgin "San Giuliano BIO" z z mieszanki włoskich odmian oliwek

Charakterystyka oliwy "San Giuliano BIO":

Oliwa "San Giuliano BIO" tłoczona jest z oliwek odmian Coratina, Ogliarola, Bosana i Semidana, dojrzewających w gajach oliwnych, które od lat 90. XX wieku nieprzerwanie spełniają, pod czujnym okiem kontrolerów, najbardziej restrykcyjne wymogi dotyczące upraw ekologicznych. Oliwa "San Giuliano BIO" cechuje się złocistym kolorem, naginającym się w kierunku zieleni - klarownym, lecz nieco mglistym. Jej zapach balansuje pomiędzy średnim a intensywnym aromatem owocowo-oliwkowym, z nutami pachnących ziół i jabłek. "San Giuliano BIO" jest zdecydowana i pełna w smaku, z wyważoną pikantnością i lekką goryczką.

Oliwa "San Giuliano BIO" to trafiony dodatek do dań rybnych - zarówno pieczonych, jak i na surowo. Jej smak dobrze łączy się z dojrzałymi serami, daniami na bazie grzybów lub strączków. Jej smakowe walory są wyraźne zwłaszcza w towarzystwie mięs białych i czerwonych.

Składniki: 100% oliwa extra virgin z oliwek* włoskich odmian: Bosana, Semidana, Coratina i Ogliarola, w zmiennych proporcjach.

*Oliwki pochodzą z upraw ekologicznych.

Oliwa zamknięta jest w butelce z ciemnego szkła, które chroni smak, aromat i wszystkie wartości odżywcze przed negatywnym wpływem światła.

Objętość: 500 ml

Wyprodukowano we Włoszech.

 

Poznajcie również producentów tej fantastycznej oliwy, czyli San Giuliano!

Od ponad stu lat firma San Giuliano zamyka w butelkach płynne śródziemnomorskie słońce - oliwę z oliwek najwyższej klasy. W malowniczym mieście Alghero, na północy Sardynii, mieści się tłocznia, w której codziennie dokładane są wszelkie starania, by wszystkie oliwki, trafiające na linię produkcyjną, spełniały najsurowsze wymogi włoskie i międzynarodowe. W San Giuliano tradycja tłoczenia oliwy sięga 1916 roku i z każdym dniem kontynuowana jest z jeszcze większą dbałością. Firma szczyci się posiadaniem gajów oliwnych, uprawianych w zgodzie z naturą i w poszanowaniu dla środowiska. Liczba drzew w tychże gajach jest imponująca i przyprawia o zawrót głowy, bowiem jest ich aż 168.000 (!) - a ich liczba rośnie nieustannie z każdym rokiem. Oliwki odmian sardyńskich i włoskich, uzupełniane są wyłącznie selekcjonowanymi europejskimi mieszankami, by zapewnić oliwie z nich tłoczonej, szlachetny profil smakowy i zachować jak najwięcej cennych wartości odżywczych.

Firma San Giuliano jest laureatem wielu nagród - trzy razy z rzędu zdobyła w ostatnich latach tytuł najlepszego producenta oliwy z oliwek we Włoszech. Przez amatorów i znawców włoskich kulinariów często nazywana jest "dumą Sardynii", o czym, mamy nadzieję, zechcecie przekonać się na własnym talerzu!

Możecie również wybrać się w ekspresową podróż na Sardynię i zwiedzić Alghero i San Giuliano w zaledwie 30 sekund - w tym video (klik). :)

  • Inaudi
  • Nord Salse
  • Filippone
  • Quore Puro
  • Tiberino
  • Mozzarisella
  • Marilungo Campofilone
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Galfre'
  • San Giuliano
  • Gusto Toscano
  • Acetaia Mussini
  • Eurocaf
  • Fattorie Fiandino
  • API Food
  • Le Asolane
  • Galup
  • Verys
  • BUSTI
  • Happy Mama
  • Ronco Luigina
  • Apulia Food
  • Pasta Bertoli
  • Sa Marigosa
  • NOVELLA
  • Bonfante
  • Argiolas Formaggi
  • Amedei
  • Natural Boom
  • IAQUILAT
  • Madama Oliva
  • Bortolotti Salumi
  • Simorgh S.N.C.
  • PastaJesce
  • Fratelli CARLI
  • La Bottera
  • Deseo
  • Le Veneziane
  • Dolcezze Del Forno
  • Blanco
  • Frantoio Moscato
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Frescolat
  • iFerrari