Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Risotto Carnaroli z papryką i kaparami - danie gotowe
Masa netto: 200g
Risotto Carnaroli z papryką i kaparami - danie gotowe
Składniki: ryż Carnaroli 92%, papryka 4%, sól, kapary 2 %, cebula , oliwa z oliwek extravergine.
Może zawierać gluten, orzechy, migdały, soję, seler naciowy, sezam, jajka, tuńczyka, kałamarnice .
Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.
Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 700ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu aż płyn nie zostanie niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.
Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę masła lub oliwy z oliwek.
Danie gotowe!
Wartości odżywcze na 100g: energia 1459kJ/349 kcal, tłuszcze: 0,2g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g, węglowodany 75,1g, w tym cukry 0,2g, białko 6,8g, błonnik: 1,5g, sól 2,5g.
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy