Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Alternatywa roślinna dla mozzarelli klasycznej - na bazie kiełkującego pełnoziarnistego ryżu, marki Verys.
Alternatywa roślinna dla mozzarelli klasycznej - włoski "ser" wegański typu mozzarella na bazie kiełkującego pełnoziarnistego ryżu marki Verys.
Składniki: preparat na bazie kiełkującego ryżu pełnoziarnistego Bio SuRice® 40% (woda, kiełkujący brązowy ryż pełnoziarnisty 18%, sól, ocet jabłkowy), woda, olej kokosowy wytłaczany na zimno, skrobia z maranty, olej słonecznikowy macerowany oregano, sok cytrynowy, kwas mlekowy pochodzenia naturalnego, zagęstniki: agar-agar, guma arabska, guma ksantanowa, mąka karobowa.
100% składniki roślinne - bez laktozy - bez jajek - bez OMG - bez soi - bez glutenu - bez cholesterolu - bez konserwantów - bez barwników - ryżtylko z upraw włoskich.
Ser typu mozzarella, świetnie nadaje się do jedzenia na surowo, np. do klasycznej włoskiej sałatki Caprese, do kanapek, a także na ciepło, do zapiekania, do pizzy, itp. Receptura jest opatentowana przez producenta.
Pozbawiony alergenów wegański ser marki Verys jest propozycją dla wszystkich, dorosłych i dzieci, dbających o lekką i zdrową dietę.
Przechowywać w lodówce.
Należy spożyć do: 7.12.2024
Masa netto: 200g.
Producent: Frescolat, Włochy