Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Olej ze 100% piemonckich orzechów laskowych z apelacją ChOG (Chronione Oznaczenie Geograficzne)
Pojemność: 100ml
Olej ze 100% piemonckich orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP" z apelacją ChOG (Chronione Oznaczenie Geograficzne)
Najwyższej jakości olej uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno cenionych orzechów laskowych z apelacją ChOG, zachowuje wszystkie właściwości odżywcze i autentyczny, orzechowy smak. Jest ucieleśnieniem bezkompromisowej jakości i wyrazistego smaku.
Wszechstronność bez granic: jak najlepiej stosować olej z orzechów laskowych?
- idealny do surowego mięsa i ryb: wzbogaca carpaccio, tatar i sałatki swoim otulającym i delikatnym aromatem.
- elegancja na stole: doprawiaj nadziewane makarony, takie jak agnolotti i ravioli, aby uzyskać odrobinę wyrafinowania i niepowtarzalnego smaku.
- wyrafinowana słodycz: dodaj szczególnego akcentu deserom, takim jak piemoncki bonet, ciastka i ciasta, przekształcając każdy deser w dzieło sztuki kulinarnej.
Czym jest orzech laskowy "Nocciola Piemonte" IGP?
Nazwa ta odnosi się do każdej postaci orzechów laskowych otrzymywanych z odmiany Tonda Gentile Trilobata, występującej w Piemoncie i głównie na obszarze wzgórz Langhe, Roero i Monferrato. To odmiana szczególnie ceniona w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w cukiernictwie, ze względu na swoje wyjątkowe parametry, takie jak: łatwość łuskania, doskonały aromat i smak po uprażeniu, wyższa trwałość podczas przechowywania, wynikająca z niższej, niż u innych odmian, zawartości tłuszczu.
Więcej o orzechach laskowych "Nocciola Piemonte" IGP przeczytacie tutaj.
Masa netto: 100ml
Producent: Ronco Luigina, Piemont, Włochy