62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Pepita - krem z orzechów laskowych i kakao z siekanymi orzechami, 200g, Ronco Luigina

Pepita - krem z orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP" i kakao z posypką z siekanych orzechów laskowych. Bez mleka. 

Masa netto: 200g

  • 45,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Ronco Luigina
  • Dostępność:

    Jest Jest  (1 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Odkryj Krem do smarowania Pepita i zamień każdą chwilę w smaczną przygodę!

Autentyczność i jakość
Krem do smarowania Pepita to autentyczność orzechów laskowych i najwyższa, piemoncka jakość, zamknięte w słoiku. Pepita jest bezpieczna dla alergików - produkowany jest bez dodatku mleka i glutenu. Krem charakteryzuje bardzo wysoka zawartość orzechów laskowych - aż 60%!. Dodatkowo krem posypany jest grubą warstwą siekanych orzechów laskowych. Dzięki temu jest to nie tylko pyszny wybór, ale także idealny wybór dla osób poszukujących produktów tradycyjnych, naturalnych i oryginalnych.

Smak i zdrowie
Krem ​​czekoladowo-orzechowy Pepita nie tylko zachwyca podniebienie bogatym i kremowym smakiem i chrupką strukturą, ale stanowi także zdrowy wybór. Nie zawiera oleju palmowego, ani żadnego innego dodatkowego tłuszczu, a wysoka zawartość orzechów laskowych zapewnia równowagę pomiędzy smakiem a dobrym samopoczuciem. Pepita to także naturalne źródło energii i składników odżywczych, idealne na witalny początek dnia lub regenerację po wysiłku fizycznym.

Wszechstronność w kuchni
Krem do smarowania Pepita jest niezwykle wszechstronny. Możesz użyć go dla wzbogacania śniadania, posmarować nim świeże pieczywo lub dodać do jogurtu dla dodania słodyczy. Krem świetnie sprawdzi się także jako dodatek do podwieczorku lub do przygotowania deserów takich jak tarty, ciasteczka czy naleśniki, nadając każdej kuchennej kreacji niepowtarzalny i zniewalający smak.

Pepita jest idealna dla osób stosujących dietę bezmleczną - ciesz się bezpieczną alternatywą bez kompromisów w smaku!

Czym jest orzech laskowy "Nocciola Piemonte" IGP?

Nazwa ta odnosi się do każdej postaci orzechów laskowych otrzymywanych z odmiany Tonda Gentile Trilobata, występującej w Piemoncie i głównie na obszarze wzgórz Langhe, Roero i Monferrato. To odmiana szczególnie ceniona w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w cukiernictwie, ze względu na swoje wyjątkowe parametry, takie jak: łatwość łuskania, doskonały aromat i smak po uprażeniu, wyższa trwałość podczas przechowywania, wynikająca z niższej, niż u innych odmian, zawartości tłuszczu.

Więcej o orzechach laskowych "Nocciola Piemonte" IGP przeczytacie tutaj.

Składniki: orzechy laskowe „Nocciola Piemonte IGP”, surowy cukier trzcinowy, kakao gorzkie w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, aromat waniliowy.

Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.

Minimalna data przydatności: 07.2025

Masa netto: 200g.

  • Filippone
  • Quore Puro
  • Mozzarisella
  • Galup
  • Bortolotti Salumi
  • Ronco Luigina
  • Frescolat
  • Le Veneziane
  • Amedei
  • Blanco
  • Bonfante
  • La Bottera
  • Sa Marigosa
  • Happy Mama
  • Tiberino
  • Fattorie Fiandino
  • Le Asolane
  • NOVELLA
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Eurocaf
  • iFerrari
  • Madama Oliva
  • Nord Salse
  • Natural Boom
  • Pasta Bertoli
  • API Food
  • Simorgh S.N.C.
  • Apulia Food
  • Argiolas Formaggi
  • Frantoio Moscato
  • Verys
  • Dolcezze Del Forno
  • Inaudi
  • PastaJesce
  • San Giuliano
  • Gusto Toscano
  • BUSTI
  • Fratelli CARLI
  • Galfre'
  • Deseo
  • Acetaia Mussini
  • Marilungo Campofilone
  • IAQUILAT