Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
CRU Grenada - czekolada Amedei ciemna extra 85%.
Czekolady z serii CRU są wyrazem poszukiwań na szlakach najlepszych pojedynczych odmian kakao na świecie.
CRU Grenada - czekolada Amedei ciemna extra 85%. Czekolady Amedei z serii CRU są wyrazem poszukiwań na szlakach najlepszych pojedynczych odmian kakao na świecie. Toskański wytwórca wyszukał pojedyncze plantacje, gdzie praca przy ich uprawie prowadzona jest od zawsze wg miejscowych tradycji.
Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatków lecytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów.
Cały proces jej wytwarzania odbywa się w cyklu zamkniętym - czyli od ziarna do tabliczki czekolady.
CRU Grenada to smakowita podróż w karaibski świat dalekiej Grenady.
Nowe opakowanie - do papieru dodano odpady z łusek przerobionych ziaren kakowca.
Składniki: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, wanilia. Zawartość kakao min. 85%. Może zawierać orzechy, migdały, pistacje i mleko.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 2587kJ/624kcal, tłuszcz 51g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 33g, węglowodany 32g, w tym cukry 15g, białko 9,2 1g, sól 0g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 18°C.
Wyprodukowano we Włoszech.
Masa netto: 50g
Czekolady Amedei posiadają certyfikat koszerności, są bezglutenowe. Czekolada CRU Grenada jest produktem wegańskim.