Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Biała z Pistacjami - mini czekolada Amedei
Masa netto: 20g
Najlepiej spożyć przed: 30.12.2024
Czekolada Amedei biała z pistacjami. Zawartość masy kakaowej min. 29%, pistacje sycylijskie z Bronte 10%, z dodatkiem wanilii.
Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatków lecytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów.
Cały proces jej wytwarzania odbywa się w cyklu zamkniętym - czyli od ziarna do tabliczki czekolady.
Czekolada jest zdobywcą złotej nagrody w 2016 r Londyńskiej Akademii Czekolady.
Opakowanie zrealizowane z papieru z recyklingu z dodatkiem łuski ziaren kakaowca przetwarzanego w fabryce czekolady Amedei.
Składniki: cukier trzcinowy, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, pistacje 10%, wanilia.
Może zawierać orzechy i migdały. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu o temp. max. 18°C.
Produkt nie zawiera lecytyny sojowej, glutenu, konserwantów i sztucznych aromatów.
Wartości odżywcze w 100g: kalorie 2413kJ/580kcal, białka 8,1g, węglowodany 44g, cukry42 g, tłuszcze 41g: kwasy tłuszczowe 24g, sól 0,35g.
Masa netto: 20g
Producent: Amedei, Toskania, Włochy
Oto film jak wytwarza się czekoladę Amedei: https://www.youtube.com/watch?v=XDXUb2YDDu0