Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ryż Carnaroli z Sardynii
Masa netto: 500g
Ryż włoski Carnaroli z Sardynii - klasyczna odmiana ryżu
Idealny do sałatek ryżowych, risotta, dodatków i dań głównych w połączeniu z rybami, mięsem, warzywami i serami.
Ze względu na swój szczególny aromat i smak można go również spożywać gotowany, doprawiony samą oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i serem pecorino, czy parmigiano reggiano.
Czas gotowania: 16 minut
Wartości odżywcze na 100g: energia: 353 kcal/ 1499kJ, Tłuszcze: 0,7g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1g Węglowodany: 79g w tym cukry: 0,3g, białko: 7,5g, sól: 0g
Rodzinna firma Ferrari od ponad 50 lat uprawia ryż, znajduje się w pobliżu miasta Oristano w południowo-zachodniej części Sardynii, gdzie szczególne warunki klimatyczne (łagodny klimat, dużo słonecznych dni oraz miejscowy wiatr "maestrale") wpływają na wysoką jakość rosnącego tam ryżu. Firma posiada certyfikat zrównoważonych upraw, a cała produkcja pochodzi w 100% z odnawialnych źródeł energii.
Producent: Societa' Agricola "I Ferrari", Sardynia, Włochy
Masa netto: 500g