Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwki zielone z Castelvetrano, całe, w zalewie
Masa netto: 190g
Pochodzące z prowincji Trapani, gaje oliwne rosnące w pasie zielonej sycylijskiej krainy, dają najpiękniejsze zielone oliwki, które od ponad 2600 lat strzeżone są przez świątynne ruiny starożytnego miasta Selinunt. Te piękne, intensywnie zielone oliwki zawdzięczają swą nazwę sycylijskiemu miastu Castelvetrano. Marynowane według typowej włoskiej receptury, oliwki zachowują swoją naturalną słodycz i wyjątkowy aromat. Dzięki jędrnemu i soczystemu miąższowi stanowią wspaniały składnik potraw i sałatek, i oczywiście doskonale sprawdzą się jako element aperitifu.
Oliwki zanurzone są w zalewie solnej. Po otwarciu opakowania, przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Składniki: oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas askorbinowy (witamina C).
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 776kj/186kcal, tłuszcz 19,6g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,5g, węglowodany 1g, w tym cukry 0g, błonnik 3g, białko 0,7g, sól 2,2g.
Masa netto: 190g
Producent: Madama Oliva, Włochy