Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Tapenada - pasta z oliwek i pikantnych papryczek
Masa netto: 190g
Ta pasta na bazie aromatycznych oliwek i pikantnych papryczek peperoncino, to fantastyczny dodatek do bruschetty i kanapek. Sama w sobie stanowi wspaniały sos do pizzy. Tapenada sprawdzi się również, jako dodatek do makaronów i zapiekanek, a także różnorodnych dań mięsnych i rybnych.
Składniki: oliwki (33%), papryczka chili (6%), warzywa w zmiennych proporcjach (marchewka, kalafior, cebula, korniszony, rzepa, papryka, ziemniaki, karczochy, pieczarki), seler, anchois, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek extra virgin, ocet winny, sól, przyprawy, naturalne aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 1140kj/277kcal, tłuszcz 29g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5g, węglowodany 0,7g, błonnik 3,2g, białko 1,7g, sól 2 g.
Tapenada nie zawiera konserwantów, barwników i jest pozbawiona sztucznych dodatków.
Masa netto: 190g
Producent: Madama Oliva, Włochy