Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Risotto agli Asparagi - Risotto ze szparagami - danie ekspresowe, do przechowywania w temperaturze pokojowej
Masa netto 300g
Klasyczny letni włoski przepis zaserwuj na Twoim stole - ekspresowo - dzięki naszemu Risotto agli Asparagi!
Risotto ze szparagami to danie łączące w sobie prostotę i świeżość, przepis odzwierciedlający autentyczne smaki kuchni włoskiej. To risotto, przygotowane z ryżu Carnaroli i świeżych szparagów, oferuje niepowtarzalne doznania smakowe. Delikatny smak i kremowa konsystencja sprawiają, że idealnie nadaje się dla osób lubiących dania wyrafinowane, ale proste w przygotowaniu.
Szparagi, gwiazda tego risotto, cenione są nie tylko za smak, ale i za właściwości zdrowotne. Są bogate w witaminy, błonnik i minerały, np. kwas foliowy, dzięki czemu przyczyniają się do utrzymania dobrego stanu zdrowia. Ponadto szparagi są niskokaloryczne, dzięki czemu risotto ze szparagami jest idealne dla osób szukających lekkiego i zdrowego posiłku. Z kolei ryż Carnaroli gwarantuje idealną konsystencję risotto, doskonale wchłaniając przyprawy i podkreślając smak każdej łyżki dania.
Risotto ze szparagami to idealny wybór na szybki lunch, rodzinną kolację lub wyjątkowe chwile w towarzystwie znajomych. Niezależnie od tego, czy chcesz podać je jako dodatek do drugiego dania, czy zjeść je osobno, zawsze będzie to niezapomniany posiłek!
Teraz możesz wygodnie przygotować tę klasyczną potrawę kuchni włoskiej - w zaledwie 90 sekund w kuchence mikrofalowej lub w 3 minuty na patelni nad małym ogniem. Niezależnie którą metodę przygotowania wybierzesz - obie zapewnią Ci równie niezapomniane kulinarne doznania.
Nasze Risotto agli Asparagi można przechowywać w temperaturze pokojowej nawet przez 12 miesięcy, dzięki innowacyjnemu procesowi stabilizacji termicznej, który gwarantuje świeżość i prosty skład dania, bez użycia konserwantów lub sztucznych dodatków.
Składniki: sos szparagowy 50% (woda, szparagi 13%, Grana Padano DOP (mleko, sól, podpuszczka, konserwanty: lizozym z jaja), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, cebula, sól, aromat rozmarynowy, aromat szparagowy); ugotowany ryż Carnaroli 50% (ryż Carnaroli, woda, olej słonecznikowy).
Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką. W zakładzie przetwarzane są produkty z zawartością glutenu, mleka, jaj, soi, selera i siarczyn.
Sposób przygotowania:
- kuchenka mikrofalowa - podnieś folię ochronną (zostawiając jeden brzeg nie oderwany), otwórz woreczek z sosem i polej nim ryż, bez mieszania. Nałóż folię ochronną z powrotem na tackę i nastaw mikrofalę na 750-900W mocy, a następnie podgrzewaj 90-120 sekund, w zależności od mocy. Podgrzane danie wymieszaj dokładnie i jeśli chcesz, dodaj odrobinę masła i/lub parmezanu,
- patelnia - zawartość tacki i torebki wsyp na patelnię, dodaj 2 łyżki wody i podgrzewaj na małym ogniu przez 3-4 minuty, ostrożnie mieszając. Jeśli chcesz, możesz na koniec dodać odrobinę masła i/lub parmezanu.
Smacznego!
Masa netto 300g
Wyprodukowano we Włoszech. Producent: Pronti Via