Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Risotto alla Milanese - danie ekspresowe, do przechowywania w temperaturze pokojowej
Masa netto 300g
Tradycja i niepowtarzalny smak kuchni mediolańskiej - ekspresowo na Twoim stole - dzięki naszemu Risotto alla Milanese!
Risotto alla Milanese to jedno z najbardziej kultowych dań kuchni włoskiej. To uwielbiane od pokoleń risotto przygotowuje się z ryżu Carnaroli, znanego ze swojej zwartej i kremowej konsystencji, przyprawionego najlepszym szafranem, który nadaje potrawie charakterystyczny złoty kolor. Ponadto jego delikatny i aromatyczny smak sprawia, że doskonale nadaje się na każdą okazję – od szybkiego lunchu po elegancką kolację.
Ryż Carnaroli, często nazywany „królem ryżu”, idealnie nadaje się do przygotowywania risotto alla milanese ze względu na swoją zdolność do wchłaniania przypraw bez utraty struktury i jędrności. Z drugiej strony szafran nie tylko dodaje potrawie odrobiny luksusu, ale także ma właściwości prozdrowotne, np. działa jako przeciwutleniacz i wspomaga trawienie.
Teraz możesz wygodnie przygotować tę klasyczną potrawę kuchni mediolańskiej - w zaledwie 90 sekund w kuchence mikrofalowej lub w 2 minuty na patelni nad małym ogniem. Niezależnie którą metodę przygotowania wybierzesz - obie zapewnią Ci równie niezapomniane kulinarne doznania.
Nasze Risotto alla Milanese można przechowywać w temperaturze pokojowej nawet przez 12 miesięcy, dzięki innowacyjnemu procesowi stabilizacji termicznej, który gwarantuje świeżość i prosty skład dania, bez użycia konserwantów lub sztucznych dodatków.
Składniki: sos szafranowo-serowy 50% (woda, olej słonecznikowy, inulina, Grana Padano DOP (mleko, sól, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym z jaja), modyfikowana skrobia kukurydziana, mrożona cebula, sól, drożdże, kurkuma w proszku, sproszkowany szafran, aromat szafranowy, aromat paprykowy); ugotowany ryż Carnaroli 50% (ryż Carnaroli, woda, olej słonecznikowy).
Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką. W zakładzie przetwarzane są produkty z zawartością glutenu, mleka, jaj, soi, selera i siarczyn.
Sposób przygotowania:
- kuchenka mikrofalowa - podnieś folię ochronną (zostawiając jeden brzeg nie oderwany), otwórz woreczek z sosem i polej nim ryż, bez mieszania. Nałóż folię ochronną z powrotem na tackę i nastaw mikrofalę na 750-900W mocy, a następnie podgrzewaj 90-120 sekund, w zależności od mocy. Podgrzane danie wymieszaj dokładnie i jeśli chcesz, dodaj odrobinę masła i/lub parmezanu,
- patelnia - zawartość tacki i torebki wsyp na patelnię, dodaj 2 łyżki wody i podgrzewaj na małym ogniu przez 3-4 minuty, ostrożnie mieszając. Jeśli chcesz, możesz na koniec dodać odrobinę masła i/lub parmezanu.
Smacznego!
Masa netto 300g
Wyprodukowano we Włoszech. Producent: Pronti Via