Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Risotto alla Parmigiana - danie ekspresowe, do przechowywania w temperaturze pokojowej
Masa netto 300g
Ciesz się niezwykle efektownym w swej prostocie daniem kuchni włoskiej - ekspresowo - dzięki naszemu Risotto alla Parmigiana!
Risotto alla Parmigiana to kultowe danie kuchni włoskiej, idealne dla miłośników prostych, ale intensywnych smaków. To proste danie z ryżu Carnaroli, zwanego „królem ryżu”, z sosem na bazie Parmigiano Reggiano DOP, idealnie balansuje pomiędzy prostotą a bogactwem smaku. Ponadto dzięki swojej kremowej konsystencji idealnie nadaje się na każdą okazję: niezależnie czy jest to ekspresowy lunch, czy elegancka kolacja.
Parmigiano Reggiano DOP to główny składnik, który nadaje Risotto alla Parmigiana charakterystyczny bogaty smak. Ten najpopularniejszy ser świata, bogaty w białko i wapń, jest doskonałym wyborem dla tych, którzy chcą zjeść pożywne danie, nie rezygnując przy tym z radości smakowania. Ponadto ryż Carnaroli doskonale wchłania przyprawy, zapewniając kremową konsystencję i przy jednoczesnym zachowaniu jędrności każdego ziarenka. Nic dziwnego, że połączenie to odzwierciedla to, co najlepsze w tradycji kulinarnej Włoch.
Risotto alla Parmigiana doskonale sprawdzi się na rodzinny obiad lub kolację ze znajomymi. Danie możesz zaserwować samodzielnie lub w towarzystwie lekkich dodatków. Ponadto jego wyjątkowy smak sprawia, że odpowiada każdemu - nawet najbardziej wymagającemu podniebieniu.
Teraz możesz wygodnie przygotować tę klasyczną potrawę kuchni włoskiej - w zaledwie 90 sekund w kuchence mikrofalowej lub w 2 minuty na patelni nad małym ogniem. Niezależnie którą metodę przygotowania wybierzesz - obie zapewnią Ci równie niezapomniane kulinarne doznania.
Nasze Risotto alla Parmigiana można przechowywać w temperaturze pokojowej nawet przez 12 miesięcy, dzięki innowacyjnemu procesowi stabilizacji termicznej, który gwarantuje świeżość i prosty skład dania, bez użycia konserwantów lub sztucznych dodatków.
------------------------------
Składniki: sos na bazie parmezanu (Parmigiano Reggiano DOP) 50% (woda, Parmigiano Reggiano DOP (mleko, sól, podpuszczka), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, cebula, sól, aromat rozmarynowy), ugotowany ryż Carnaroli 50% (ryż Carnaroli, woda, olej słonecznikowy).
Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką. W zakładzie przetwarzane są produkty z zawartością glutenu, mleka, jaj, soi, selera i siarczyn.
Sposób przygotowania:
- kuchenka mikrofalowa - podnieś folię ochronną (zostawiając jeden brzeg nie oderwany), otwórz woreczek z sosem i polej nim ryż, bez mieszania. Nałóż folię ochronną z powrotem na tackę i nastaw mikrofalę na 750-900W mocy, a następnie podgrzewaj 90-120 sekund, w zależności od mocy. Podgrzane danie wymieszaj dokładnie i jeśli chcesz, dodaj odrobinę masła i/lub parmezanu,
- patelnia - zawartość tacki i torebki wsyp na patelnię, dodaj 2 łyżki wody i podgrzewaj na małym ogniu przez 3-4 minuty, ostrożnie mieszając. Jeśli chcesz, możesz na koniec dodać odrobinę masła i/lub parmezanu.
Smacznego!
Masa netto 300g
Wyprodukowano we Włoszech. Producent: Pronti Via