62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Risotto alla Parmigiana - danie gotowe 300g

Risotto alla Parmigiana - danie ekspresowe, do przechowywania w temperaturze pokojowej

Masa netto 300g 

  • 21,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Pronti Via
  • Dostępność:

    Jest Jest  (15 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Ciesz się niezwykle efektownym w swej prostocie daniem kuchni włoskiej - ekspresowo - dzięki naszemu Risotto alla Parmigiana!

Risotto alla Parmigiana to kultowe danie kuchni włoskiej, idealne dla miłośników prostych, ale intensywnych smaków. To proste danie z ryżu Carnaroli, zwanego „królem ryżu”, z sosem na bazie Parmigiano Reggiano DOP, idealnie balansuje pomiędzy prostotą a bogactwem smaku. Ponadto dzięki swojej kremowej konsystencji idealnie nadaje się na każdą okazję: niezależnie czy jest to ekspresowy lunch, czy elegancka kolacja.

Parmigiano Reggiano DOP to główny składnik, który nadaje Risotto alla Parmigiana charakterystyczny bogaty smak. Ten najpopularniejszy ser świata, bogaty w białko i wapń, jest doskonałym wyborem dla tych, którzy chcą zjeść pożywne danie, nie rezygnując przy tym z radości smakowania. Ponadto ryż Carnaroli doskonale wchłania przyprawy, zapewniając kremową konsystencję i przy jednoczesnym zachowaniu jędrności każdego ziarenka. Nic dziwnego, że połączenie to odzwierciedla to, co najlepsze w tradycji kulinarnej Włoch.

Risotto alla Parmigiana doskonale sprawdzi się na rodzinny obiad lub kolację ze znajomymi. Danie możesz zaserwować samodzielnie lub w towarzystwie lekkich dodatków. Ponadto jego wyjątkowy smak sprawia, że ​​odpowiada każdemu - nawet najbardziej wymagającemu podniebieniu.

Teraz możesz wygodnie przygotować tę klasyczną potrawę kuchni włoskiej - w zaledwie 90 sekund w kuchence mikrofalowej lub w 2 minuty na patelni nad małym ogniem. Niezależnie którą metodę przygotowania wybierzesz - obie zapewnią Ci równie niezapomniane kulinarne doznania.

Nasze Risotto alla Parmigiana można przechowywać w temperaturze pokojowej nawet przez 12 miesięcy, dzięki innowacyjnemu procesowi stabilizacji termicznej, który gwarantuje świeżość i prosty skład dania, bez użycia konserwantów lub sztucznych dodatków.

------------------------------

Składniki: sos na bazie parmezanu (Parmigiano Reggiano DOP) 50% (woda, Parmigiano Reggiano DOP (mleko, sól, podpuszczka), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, cebula, sól, aromat rozmarynowy), ugotowany ryż Carnaroli 50% (ryż Carnaroli, woda, olej słonecznikowy).

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką. W zakładzie przetwarzane są produkty z zawartością glutenu, mleka, jaj, soi, selera i siarczyn.

 

Sposób przygotowania:

- kuchenka mikrofalowa - podnieś folię ochronną (zostawiając jeden brzeg nie oderwany), otwórz woreczek z sosem i polej nim ryż, bez mieszania. Nałóż folię ochronną z powrotem na tackę i nastaw mikrofalę na 750-900W mocy, a następnie podgrzewaj 90-120 sekund, w zależności od mocy. Podgrzane danie wymieszaj dokładnie i jeśli chcesz, dodaj odrobinę masła i/lub parmezanu,

- patelnia - zawartość tacki i torebki wsyp na patelnię, dodaj 2 łyżki wody i podgrzewaj na małym ogniu przez 3-4 minuty, ostrożnie mieszając. Jeśli chcesz, możesz na koniec dodać odrobinę masła i/lub parmezanu.

Smacznego!

 

Masa netto 300g


Wyprodukowano we Włoszech. Producent: Pronti Via

  • Tiberino
  • Bortolotti Salumi
  • NOVELLA
  • Nord Salse
  • Marilungo Campofilone
  • Bonfante
  • Frescolat
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Verys
  • Dolcezze Del Forno
  • Argiolas Formaggi
  • Ronco Luigina
  • Amedei
  • PastaJesce
  • Mozzarisella
  • Fratelli CARLI
  • Galfre'
  • Pasta Bertoli
  • Deseo
  • IAQUILAT
  • Quore Puro
  • iFerrari
  • Acetaia Mussini
  • Streglio
  • Gusto Toscano
  • Madama Oliva
  • Pronti Via
  • Inaudi
  • Natural Boom
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Le Asolane
  • BUSTI
  • Sa Marigosa
  • La Bottera
  • Frantoio Moscato
  • OPERA 140
  • Galup
  • San Giuliano
  • Apulia Food
  • Simorgh S.N.C.
  • Filippone
  • API Food
  • Fattorie Fiandino
  • Happy Mama
  • Le Veneziane
  • Eurocaf