62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

wyłączny importer produktów wielu włoskich marek

wyłączny importer
produktów wielu
włoskich marek

darmowa dostawa od 300 zł

darmowa dostawa
od 300 zł

dostawa w 24 h

dostawa w 24 h

Kuchnia Włoska - Delikatesy włoskie z produktami prosto z Włoch

Wszystko zaczęło się od miłości do Włoch.

Za nią przyszła chęć dzielenia się tym uczuciem poprzez jedzenie, ze wszystkimi, którzy tęsknią na słoneczną Italią lub marzą o jej odwiedzeniu. Zależało nam, aby autentyczne włoskie specjały mogły znaleźć się na talerzu każdego, kto tylko tego zapragnie.

Poznaj naszą historię nieco bliżej…

Zainspiruj się
- sprawdź najnowsze
artykuły blogowe

Zobacz wszystkie artykuły
Jak przechowywać parmezan? 5 prostych sposobów

Jak przechowywać parmezan? 5 prostych sposobów

Parmezan to jeden z pierwszych przysmaków, o których myśli się słysząc ,,sery włoskie”. Ten twardy, dojrzewający ser wymaga odrobiny troski, by nie stracił na jakości po wyjęciu z...
Jak podawać pesto ze słoika? Inspirujemy!

Jak podawać pesto ze słoika? Inspirujemy!

Jak podawać pesto ze słoika, by wyciągnąć z tego przysmaku wszystko, co najlepsze? Gęsty, aromatyczny sos zasługuje na godne towarzystwo. Wykorzystaj go w przekąskach i potrawach nie tylko...
Ocet balsamiczny - do czego go użyć?

Ocet balsamiczny - do czego go użyć?

Balsamiczny ocet to obowiązkowe wyposażenie kuchni Włochów. Początki jego historii sięgają średniowiecza - wtedy traktowany był jako lekarstwo, dziś używamy go przede wszystkim w roli...
Deska serów - jak skomponować? 10 wskazówek

Deska serów - jak skomponować? 10 wskazówek

Deska serów - jak zrobić ją zgodnie z tradycyjnymi zasadami, by zachwyciła każdego siedzącego przy stole? Przeczytaj, co musi się znaleźć na desce serów, jak to pokroić, ułożyć i podać!
Inspiracje nie tylko na święta, czyli przepisy Cristiny Catese na podanie panettone i pandoro Galup

Inspiracje nie tylko na święta, czyli przepisy Cristiny Catese na podanie panettone i pandoro Galup

  Do dziś firma z Pinerolo starannie wybiera składniki najwyższej klasy, takie jak włoskie orzechy laskowe „Tonda Gentile Trilobata”, świeże włoskie mleko, zaczyn drożdżowy (ten...
Oliwki czarne a zielone - czym się od siebie różnią?

Oliwki czarne a zielone - czym się od siebie różnią?

Oliwki zielone a czarne - jaka jest różnica w smaku i dojrzałości? Kolor oliwek mówi o ich dojrzałości. Zielone owoce zbiera się już we wrześniu, kiedy nie są jeszcze dojrzałe....

„Wszystko mi się podobało. Korzystałam z zakupów w tym sklepie już kilkakrotnie. Zawsze profesjonalna obsługa jakość produktów, dostawa, informacja o przesyłce. Polecam.”

„Pochwalam szybkość dostawy oraz sposób zapakowania.”

„Prodotti di atissimo livello (tłum. Produkty na najwyższym poziomie).”

  • Galfre'
  • Valsoia
  • Fratelli CARLI
  • Deseo
  • Blanco
  • Galup
  • Riso Andreis
  • Pasta Bertoli
  • Eurocaf
  • Amedei
  • BUSTI
  • Argiolas Formaggi
  • La Bottera
  • San Giuliano
  • IAQUILAT
  • Apulia Food
  • Nord Salse
  • iFerrari
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Inaudi
  • Frescolat
  • ManaPulia
  • Quore Puro
  • Marilungo Capofilone
  • Mozzarisella
  • Gusto Toscano
  • API Food
  • Madama Oliva
  • Verys
  • PastaJesce
  • Filippone
  • Le Asolane
  • Sa Marigosa
  • Le Veneziane
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Happy Mama
  • Simorgh S.N.C.
  • Fattorie Fiandino
  • Tiberino