Casareccia - makaron bezglutenowy z mąki roślin strączkowych 250g
- Dodaj recenzję:
- Producent: Pasta Natura
-
Dostępność:
Brak (0 szt.)
Kurier GLS | Kurier GLS Pobranie |
12,00 zł | 15,00 zł |
- szt.
- 12,00 zł
Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!
Makaron bezglutenowy casareccia z mąki roślin strączkowych
Masa netto 250g
Casareccia - makaron bezglutenowy z mąki roślin strączkowych
Składniki: soczewica 25%, ciecierzyca 25%, groszek 25%, fasola 25%. Może zawierać soję.
Makaron wytwarzany przez gospodarstwo rolne Pasta Natura, położone w prowincji Cuneo w Piemoncie. Wiele rodzajów mąk stosowanych do wytwarzania makaronów pochodzi z własnych upraw gospodarstwa, pozostałe od zaufanych dostawców, najczęściej od pobliskich producentów. Firma Pasta Natura działa w poszanowaniu środowiska naturalnego, również opakowania podlegają recyklingowi. Gospodarstwo kontroluje cały łańcuch produkcyjny - od upraw, ich zbioru, suszenia w niskich temperaturach (dla zachowania wartości odżywczych ziaren), po wytwarzanie metodą "trafilato in bronzo" - makaron przechodzi przez sita z brązu, które nadają kształt i pozostawiają powierzchnię porowatą, co wpływa na wydobycie smaku i lepsze przyleganie sosów.
Makarony "Pasta Natura" świetnie zachowują się podczas gotowania, a ich degustacja okaże się miłą niespodzianką również dla osób, które nie mają problemu z nietolerancją, czy alergią na gluten - po prostu ich struktura nie różni się od tradycyjnych makaronów.
Makaron oznaczony certyfikowanym znakiem przekreślonego kłosa.
Masa netto: 250g
Najlepiej spożyć do: 17.04.2022r.
Dostawa 24h
darmowa dostawa
od 300 zł
Oryginalne specjały
prosto z Włoch
Idealne
na prezent
Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni