Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Makaron bezglutenowy penne z ciecierzycą.
Penne - makaron bezglutenowy z mąką z ciecierzycy, kukurydzianej i ryżowej.
Składniki: ciecierzyca 75%, mąka kukurydziana 20%, mąka ryżowa 5%. Może zawierać soję.
Makaron wytwarzany przez gospodarstwo rolne Pasta Natura, położone w prowincji Cuneo w Piemoncie. Wiele rodzajów mąk stosowanych do wytwarzania makaronów pochodzi z własnych upraw gospodarstwa, pozostałe od zaufanych dostawców, najczęściej od pobliskich producentów. Firma Pasta Natura działa w poszanowaniu środowiska naturalnego, również opakowania podlegają recyklingowi. Gospodarstwo kontroluje cały łańcuch produkcyjny - od upraw, ich zbioru, suszenia w niskich temperaturach (dla zachowania wartości odżywczych ziaren), po wytwarzanie metodą "trafilato in bronzo" - makaron przechodzi przez sita z brązu, które nadają kształt i pozostawiają powierzchnię porowatą, co wpływa na wydobycie smaku i lepsze przyleganie sosów.
Makarony "Pasta Natura" świetnie zachowują się podczas gotowania, a ich degustacja okaże się miłą niespodzianką również dla osób, które nie mają problemu z nietolerancją, czy alergią na gluten - po prostu ich struktura nie różni się od tradycyjnych makaronów.
Makaron oznaczony certyfikowanym znakiem przekreślonego kłosa.
Masa netto: 250g
Najlepiej spożyć do: 18.11.2022