Fontina DOP BIO, 336g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Dostępność: Brak Brak  (0 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
12,00 zł 15,00 zł
  • szt.
  • 36,00 zł
  • Niedostępny

Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!

Fontina DOP BIO - ekologiczny ser z apelacją pochodzenia Chroniona Nazwa Pochodzenia

Ser Fontina DOP BIO - ekologiczny ser z Doliny Aosty z apelacją pochodzenia Chroniona Nazwa Pochodzenia

Składniki: certyfikowane mleko ekologiczne, sól, podpuszczka

Fontina to sztandarowy ser alpejskiego regionu Włoch - Doliny Aosty, która leży u stóp najwyższej góry Europy - Mont Blanc, jego tradycja sięga średniowiecza. Producenci tego sera są zrzeszeni w Konsorcjum Sera Fontina.

Nasza Fontina jest wytwarzana w niewielkiej serowarni z tradycjami, w wersji ekologicznej. Ser fontina wytwarza się z mleka krów miejscowej rasy z Doliny Aosty, które żywią się trawą i ziołami na miejscowych, wysokogórskich pastwiskach, a w czasie zimy sianem z lokalnych łąk. Fontina jest serem dojrzewającym półtwardym, posiada wyjątkowo ziołowo-kwiatowe aromaty. Ponieważ to ser tłusty, dlatego stosuje się go do dania fondue, świetnie się topi. Sprawdzi się w zapiekankach, z polentą, a także oczywiście na zimno, na desce serów, do kanapek, przekąsek.

Najlepiej spożyć do: 02.10.2019

Pakowany próżniowo

Masa netto: 336g

Wyprodukowano: w Dolinie Aosty, Włochy, 

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni