Fontina DOP BIO, 336g
- Dodaj recenzję:
- Producent: Fromagerie Haut Val d'Ayas
-
Dostępność:
Brak (0 szt.)
Kurier GLS | Kurier GLS Pobranie |
12,00 zł | 15,00 zł |
- szt.
- 36,00 zł
Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!
Fontina DOP BIO - ekologiczny ser z apelacją pochodzenia Chroniona Nazwa Pochodzenia
Ser Fontina DOP BIO - ekologiczny ser z Doliny Aosty z apelacją pochodzenia Chroniona Nazwa Pochodzenia
Składniki: certyfikowane mleko ekologiczne, sól, podpuszczka
Fontina to sztandarowy ser alpejskiego regionu Włoch - Doliny Aosty, która leży u stóp najwyższej góry Europy - Mont Blanc, jego tradycja sięga średniowiecza. Producenci tego sera są zrzeszeni w Konsorcjum Sera Fontina.
Nasza Fontina jest wytwarzana w niewielkiej serowarni z tradycjami, w wersji ekologicznej. Ser fontina wytwarza się z mleka krów miejscowej rasy z Doliny Aosty, które żywią się trawą i ziołami na miejscowych, wysokogórskich pastwiskach, a w czasie zimy sianem z lokalnych łąk. Fontina jest serem dojrzewającym półtwardym, posiada wyjątkowo ziołowo-kwiatowe aromaty. Ponieważ to ser tłusty, dlatego stosuje się go do dania fondue, świetnie się topi. Sprawdzi się w zapiekankach, z polentą, a także oczywiście na zimno, na desce serów, do kanapek, przekąsek.
Najlepiej spożyć do: 02.10.2019
Pakowany próżniowo
Masa netto: 336g
Wyprodukowano: w Dolinie Aosty, Włochy,
Dostawa 24h
darmowa dostawa
od 300 zł
Oryginalne specjały
prosto z Włoch
Idealne
na prezent
Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni