62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Morelli

Firma Morelli
    
Antico Pastificio Morelli – sekret makaronu ukryty w zarodkach zbóż Niedaleko Pizy, w toskańskiej miejscowości San Romano, od 1860 roku działa rodzinna wytwórnia makaronów Morelli. Obecnie już piąte pokolenie z pasją wykonuje swój zawód stale unowocześniając oblicze firmy.Właśnie połączenie tradycji z aktualną modą na zdrowe odżywianie przyczyniło się do powstania linii past z zarodkami ziaren zbóż.Zarodek jest częścią ziarna, z której wyrastają kiełki, zawiera najcenniejsze składniki odżywcze. W tradycyjnej produkcji zarodki są usuwane z mąki, ponieważ niezwykle trudno utrzymać ich świeżość i odpowiednio długą przydatność do spożycia.W wytwórni Morelli do najwyższej jakości semoliny z pszenicy durum dodaje się zarodki ziarna tworząc w ten sposób nową jakość mąki. Zarodki są niejako embrionem zboża, gdyż gromadzą wiele substancji niezbędnych w procesie kiełkowania, czyli między innymi witaminy i enzymy. Stanowią źródło zdrowych białek pozbawionych glutenu, korzystnych kwasów tłuszczowych, a także wielu minerałów, jak selen czy kobalt – niezwykle ważne w procesach przemiany materii.
  • Eurocaf
  • San Giuliano
  • Galfre'
  • Inaudi
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Madama Oliva
  • ARMANDO
  • Sa Marigosa
  • Verys
  • ManaPulia
  • Tiberino
  • Argiolas Formaggi
  • Fattorie Fiandino
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Amedei
  • Le Veneziane
  • Fieschi
  • API Food
  • Fratelli CARLI
  • Deseo
  • BUSTI
  • Apulia Food
  • Le Asolane
  • Morelli
  • Riso Andreis
  • Polara
  • Angelini
  • Anfosso
  • Happy Mama
  • Pasta Natura
  • Galup
  • Valsoia
  • Nonno Nanni
  • La Bottera
  • Marilungo Capofilone
  • BIO Organica Italia
  • Belotti
  • Nord Salse
  • Filippone