Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Aristeo z oliwkami - sery owczy z Sardynia
Producent: Argiolas Formaggi
Masa netto: ok. 280g (+/- 18g)
Aristeo Pecorino alle Olive - Ser owczy z oliwkami
Składniki: mleko owcze, oliwki zielone 5%, pietruszka, sól, pieprz, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego.
Wytwarzane z najwyższej jakości mleka owczego w sardyńskiej serowarni Argiolas, która znajduje się na południu wyspy, w miejscowości Dolianova. Ser Aristeo Pecorino alle Olive jest serem miękkim, sezonowanym minimum 10 dni; delikatny smak mleka owczego z nutami traw i kwiatów wzmocniony jest aromatem oliwek, co daje unikalny, śródziemnomorski smak. Świetny do deski serów, przekąsek.
Bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Serowarnia Argiolas Formaggi od ponad 60 lat wytwarza sery owcze i kozie dając najlepsze świadectwo sardyńskiej tradycji serów z mleka owczego.
Masa netto: około 280g (+/- 18g)
Ser w drewnianym koszyczku, pakowany próżniowo
Należy spożyć do: 05.05.2024
Wyprodukowano na Sardynii, we Włoszech
Producent: Argiolas Formaggi