Farfalle - kokardki 5 kolorów, 250g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Morelli
  • Dostępność: Jest Jest  (15 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
12,00 zł 15,00 zł
  • szt.
  • 15,00 zł

Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!

Farfalle Cinque Colori - Kokardki w pięciu kolorach. Barwione naturalnie szpinakiem, burakiem, kurkumą i atramentem z mątwy. 250g

Farfalle Cinque Colori - Kokardki w pięciu kolorach. Barwione naturalnie szpinakiem, burakiem, kurkumą i atramentem z mątwy.

Składnikipszenica durum 96,50%, czerwone buraki w proszku 1,00%, kurkuma w proszku 1,00%, szpinak w proszku 1,00%, atrament z kałamarnicy 0,50%. Może zawierać śladowe ilości jajek i ryb.  Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość energetyczna w 100g produktu: energia 1560kJ/362kcal, tłuszcz 1,5g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,6g, Węglowodany 78g, w tym cukry 2g, błonnik 1,3g, białko 12g, sól <0,1g.

Wyprodukowano we Włoszech

Masa netto 250g.

Makaron z małżami

Składniki:

250g makaronu Kokardki 5 kolorów Morelli,

500/600g świeżych małży,

czosnek,

pół szklanki białego wina,

drobno posiekana natka pietruszki,

trzy łyżki Oliwy extra vergine ekologicznej z Sardynii,

 

Sposób przygotowania: Ugotuj makaron "al dente" w obficie posolonej wodzie. Umyj małże, włóż je na patelnię bez tłuszczu i przykryj do momentu, aż wszystkie się otworzą. Wyjmij małże łyżką sitowaną a następnie przecedź pozostały sos przez sito (Jeżeli używasz mrożonych małży pozwól im rozmrozić się w głębokim naczyniu, by nie utraciły ich naturalnego soku). Podduż czosnek i posiekaną pietruszkę w oliwie z oliwek, winie i sosie z małży. Odparuj część powstałego sosu. Ugotuj makaron "al dente" w dużej ilości osolonej wody i dodaj bezpośrednio do sosu małżowego łyżką do spaghetti, tak by trochę wody z makaronu zostało dodane do sosu. Gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Serwuj od razu z dużą ilością świeżej posiekanej pietruszki.

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni