Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Aristeo - pecorino z Sardynii z czarną truflą
Masa netto: ok. 0,300g (+/-10g)
Aristeo al Tartufo - Owczy ser z truflami
Składniki: mleko owcze, trufle (trufle 85%, oliwa z oliwek sól, aromat) 1%, sól, pieprz, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego.
Wytwarzane z najwyższej jakości mleka owczego w sardyńskiej serowarni Argiolas, która znajduje się na południu wyspy, w miejscowości Dolianova. Ser owczy Aristeo al Tartufo jest serem miękkim, sezonowanym minimum 10 dni; oprócz charakterystycznych dla owczego sera nut smakowych świeżego mleka, trawy i kwiatów wyczuwalny charakterystyczny aromat czarnych trufli dodanych do sera. Jest to ser miękki, lecz o zwartej strukturze, nadaje się do krojenia. Świetny do deski serów, przekąsek, dla wszystkich wielbicieli truflowych smaków.
Bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Serowarnia Argiolas Formaggi od ponad 60 lat wytwarza sery owcze i kozie dając najlepsze świadectwo sardyńskiej tradycji serów z mleka owczego.
Masa netto: ok. 0,250 g (+/-10g)
Ser pakowany próżniowo
Należy spożyć do: 22.05.2023
Wyprodukowano na Sardynii, we Włoszech